Text Size
 • Gewoon doen, door gewoon te doen.

  Gewoon doen, door gewoon te doen.

 • Phusis, een plek om te wonen en te werken.

  Phusis, een plek om te wonen en te werken.

 • Niet stilzitten. We gaan wat doen.

  Niet stilzitten. We gaan wat doen.

 • Iedereen verdient een kans.

  Iedereen verdient een kans.

 • Lekker weg in de natuur.

  Lekker weg in de natuur.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

nieuwe locatie De Haven van Kloosterveen

Stichting Phusis nieuwe huurder van woon- en werkboerderij De Haven van Kloosterveen

Met veel trots kondigt Stichting Phusis zich aan als de nieuwe huurder van woon- en werkboerderij De Haven van Kloosterveen in Assen. De zorgboerderij aan de rand van Kloosterveen heeft negen appartementen waar mensen met een beperking kunnen wonen. Daarnaast biedt De Haven van Kloosterveen werk voor zo’n tien mensen in de dagbesteding.

Aanpakkers gezocht!
De nieuwe locatie zorgt er dus voor dat er woon- en werkplekken vrijkomen bij Stichting Phusis. Heb je affiniteit met boten en water en ben je op zoek naar een fijne plek waar je begeleid kunt wonen, maar ook direct aan het werk kunt in de dagbesteding? Dan raden we je aan om eens contact met ons op te nemen via 0592-302252 of
info@stichtingphusis.nl.

Affiniteit met water en boten
De woon- en werkboerderij is de perfecte plek voor een stichting die veel affiniteit heeft met water en boten: de boerderij ligt pal aan het water en heeft een prachtige aanlegsteiger. Zo kunnen we vanaf nu de bootjes - die gemaakt en gerepareerd worden in onze botenmakerij ‘De Flow’ - op een prachtige plek te water laten. De rondvaartboot van Assen, ‘de Fluisteraar’, heeft een vaste ligplaats in de haven van Kloosterveen. Mensen die een rondvaart door Assen willen maken, kunnen in de Kloosterhaven op de rondvaartboot stappen en vanaf het water genieten van onze mooie stad.

Lees meer...

boerderij Papillon

Papillon, een boerderij aan de Veenweg in Fochteloo, is een nieuwe locatie van Stichting Phusis. Papillon is het Franse woord voor vlinder. Als je een rups ziet, is het bijna ondenkbaar dat hij later een vlinder zal zijn. Het is een bijzonder transformatieproces wat zich in de veiligheid van een beschermende cocon afspeelt. Ook wij als mensen zijn in staat om te veranderen, om patronen die ons niet meer helpen of voeden, te transformeren en daarmee terug te keren naar wie we in essentie zijn.

We huren Papillon, aan de rand van het Fochteloërveen, sinds 1 januari 2017. We zijn van plan om voor en met elkaar een fijne plek te creëren waar eenieder zich welkom en geaccepteerd mag voelen. Zijn wie je bent, en zien wie de ander in essentie is, is een van onze motto’s.

Lees meer...

Interview wethouder met een bewoner van Phusis

Interview Ruud Wiersema, wethouder van de gemeente Assen, met Ricardo.
Ricardo woont zelfstandig bij Phusis.

Lees hier het volledige interview.

 

 

Phusis tijdelijk exploitant paviljoen en theehuis

Per 1 juni heeft Stichting Phusis voor een periode van drie maanden de exploitatie van Stichting De Hofstede overgenomen. Naast het paviljoen aan de Baggelhuizerplas valt ook de theeschenkerij in het Asserbos en de theekoepel in de Gouverneurstuin onder de verantwoordelijkheid van Phusis. Deze kleinschalige horecavoorzieningen sluiten nauw aan bij de dagbestedingsactiviteiten.

Officiële doop Phusis sloep

Op vrijdag 25 april 2014 werd aan de kop van de Vaart in Assen de Phusis|VVV boot officieel gedoopt door wethouder Maurice Hoogeveen. Deze boot is door bewoners van Stichting Phusis helemaal opgeknapt en is in bruikleen overgedragen aan de VVV Assen.

Wilt u ook gebruik maken van de sloep dan is deze te boeken via de VVV in Assen.

Meer informatie en foto's: www.assenstad.nl

 

Meldcode