Text Size
 • Gewoon doen, door gewoon te doen.

  Gewoon doen, door gewoon te doen.

 • Phusis, een plek om te wonen en te werken.

  Phusis, een plek om te wonen en te werken.

 • Niet stilzitten. We gaan wat doen.

  Niet stilzitten. We gaan wat doen.

 • Iedereen verdient een kans.

  Iedereen verdient een kans.

 • Lekker weg in de natuur.

  Lekker weg in de natuur.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Phusis genomineerd voor de Pier de Boer prijs 2021

Phusis is één van de 3 genomineerden voor de Pier de Boer-prijs 2021

Voor mensen met een (verstandelijke) beperking is werken heel belangrijk. Het draagt bij aan de eigenwaarde en het gevoel gelijkwaardig te zijn. En voor duurzame inzetbaarheid van werknemers is leven lang leren van belang. Echter, de Participatiewet die tot doel heeft mensen naar werk te begeleiden en te ondersteunen, werkt voor mensen met een verstandelijke beperking niet optimaal. Daarom gaat de Pier de Boer-prijs 2021 naar het beste project dat meedoen door leren en werken voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt. De jury van de Pier de Boerprijs 2021, heeft uit een shortlist van dertien aanvragen, drie projecten genomineerd die op inspirerende wijze meedoen door leren en werken voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maken. Drie mooie praktijkvoorbeelden waarin de werknemer centraal staat. Drie projecten die uitnodigen tot meer initiatieven en mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. Wie uiteindelijk de Pier de Boer-prijs 2021 mee naar huis neemt, wordt bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst op 30 september 2021.

In het project LET PHUSIS WORK staat de werkwijze van Phusis centraal om mensen met een verstandelijke beperking perspectief te bieden middels een geschikte werkomgeving waarin naast werk ook aandacht is voor wonen, relaties en meedoen in de samenleving.

Pier de Boer‐prijs
De Pier de Boer-prijs is een initiatief van Stichting SPZ en wordt in 2021 voor de eerste keer samen met HandicapNL georganiseerd. Het doel van de prijs is vernieuwende projecten voor mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren om mede daardoor een bijdrage te leveren aan het welzijn van de mensen met een verstandelijke beperking. Eén keer in de twee jaar reikt de stichting de prijs uit, elke twee jaar wordt een nieuw thema vastgesteld voor de prijs. De winnaar van de Pier de Boer-prijs ontvangt een geldbedrag van €30.000,- en een beeld, de twee andere genomineerden ontvangen ieder €10.000,--. Naamgever Pier de Boer is grondlegger van de sociaal-pedagogische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en oprichter van o.a. de eerste sociale werkvoorzieningen in de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Overgang gespecialiseerde cliënt ondersteuning van MEE Drenthe naar Vaart Welzijn

Persbericht Gemeente Assen

Assen, 1 juli 2021

VAART WELZIJN AAN DE SLAG MET ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN BEPERKING

Gemeente Assen wil dat alle inwoners veilig en gezond op kunnen groeien, mee kunnen doen in de samenleving en zo zelfredzaam als mogelijk zijn. Dit geldt ook voor mensen met een beperking, zoals een licht verstandelijke beperking (LVB), een autismespectrumstoornis (ASS) en niet aangeboren hersenletsel (NAH). Vanaf 1 juli voert Vaart Welzijn in opdracht van de gemeente de maatschappelijke hulp- en dienstverlening bij het versterken van het gewone leven voor deze doelgroepen uit.

De ondersteuning van de doelgroepen LVB, ASS en NAH bestaat uit twee onderdelen:

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning: het helpen bij het regelen van ondersteuning of hulp. De gemeente heeft dit belegd bij MEE Drenthe.
 • Maatschappelijke hulp- en dienstverlening: ondersteuning die mensen in staat stelt om zelfredzaam te zijn en mee kunnen doen in de samenleving. Hiervoor heeft de gemeente nu een contract afgesloten met Vaart Welzijn

 

Lees meer...

Miranda Teerling benoemd tot lid Raad van Bestuur Stichting Phusis (26-10-2020)

De Raad van Toezicht van Phusis heeft besloten om over te gaan tot een tweehoofdig Raad van Bestuur.
Miranda Teerling, sinds 1 januari 2018 werkzaam bij Phusis en per 1 januari van dit jaar waarnemend bestuurder, is door de Raad van Toezicht benoemd tot bestuurder.
Van harte gefeliciteerd Miranda!