Text Size
 • Gewoon doen, door gewoon te doen.

  Gewoon doen, door gewoon te doen.

 • Phusis, een plek om te wonen en te werken.

  Phusis, een plek om te wonen en te werken.

 • Niet stilzitten. We gaan wat doen.

  Niet stilzitten. We gaan wat doen.

 • Iedereen verdient een kans.

  Iedereen verdient een kans.

 • Lekker weg in de natuur.

  Lekker weg in de natuur.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

 

VERHUISBERICHT: KANTOOR Stichting Phusis
Per 8 november is het nieuwe adres: Klompmakerstraat 1, 9403 VL in Assen
Ons telefoonnummer  (0592-302252) en postadres zijn niet gewijzigd.

De Raad van Toezicht van Stichting Phusis heeft per 10 december 2018 twee nieuwe leden.

De Raad van Toezicht van Stichting Phusis heeft per 10 december 2018 twee nieuwe leden. De heren R.Ch. (René) Boom en J. (Jan) Smits.

René Boom is 65 jaar oud en verdiende zijn sporen in verschillende sectoren in de gezondheidszorg, met name in directie- en managementfuncties, waarvan de laatste vier jaar als Rayondirecteur Noord Nederland bij Humanitas DMH. Boom is ook actief als lid van de Raad van Commissarissen bij Beter Thuis Wonen Thuiszorg.

Jan Smits is 64 jaar oud en was onder andere werkzaam als directeur bij Fources en Learning Director bij Conclusion. Hij is actief in verschillende organisaties. Zo is Smits lid van Provinciale Staten Drenthe en toezichthouder bij diverse zorgorganisaties.   

Wij zijn verheugd met hun toetreding. Naast de nieuwe leden maken mw. Y.C. (Ynske) Gosman en de heren G.H. (Gijs) van Gemert en H.M.J. (Henk) Jeukens (voorzitter) deel uit van de Raad van Toezicht.

nieuwe locatie De Haven van Kloosterveen

Stichting Phusis nieuwe huurder van woon- en werkboerderij De Haven van Kloosterveen

Met veel trots kondigt Stichting Phusis zich aan als de nieuwe huurder van woon- en werkboerderij De Haven van Kloosterveen in Assen. De zorgboerderij aan de rand van Kloosterveen heeft negen appartementen waar mensen met een beperking kunnen wonen. Daarnaast biedt De Haven van Kloosterveen werk voor zo’n tien mensen in de dagbesteding.

Aanpakkers gezocht!
De nieuwe locatie zorgt er dus voor dat er woon- en werkplekken vrijkomen bij Stichting Phusis. Heb je affiniteit met boten en water en ben je op zoek naar een fijne plek waar je begeleid kunt wonen, maar ook direct aan het werk kunt in de dagbesteding? Dan raden we je aan om eens contact met ons op te nemen via 0592-302252 of
info@stichtingphusis.nl.

Affiniteit met water en boten
De woon- en werkboerderij is de perfecte plek voor een stichting die veel affiniteit heeft met water en boten: de boerderij ligt pal aan het water en heeft een prachtige aanlegsteiger. Zo kunnen we vanaf nu de bootjes - die gemaakt en gerepareerd worden in onze botenmakerij ‘De Flow’ - op een prachtige plek te water laten. De rondvaartboot van Assen, ‘de Fluisteraar’, heeft een vaste ligplaats in de haven van Kloosterveen. Mensen die een rondvaart door Assen willen maken, kunnen in de Kloosterhaven op de rondvaartboot stappen en vanaf het water genieten van onze mooie stad.

Lees meer...

Interview wethouder met een bewoner van Phusis

Interview Ruud Wiersema, wethouder van de gemeente Assen, met Ricardo.
Ricardo woont zelfstandig bij Phusis.

Lees hier het volledige interview.

 

 

Phusis tijdelijk exploitant paviljoen en theehuis

Per 1 juni heeft Phusis voor een periode van drie maanden de exploitatie van Stichting De Hofstede overgenomen. Naast het paviljoen aan de Baggelhuizerplas valt ook de theeschenkerij in het Asserbos en de theekoepel in de Gouverneurstuin onder de verantwoordelijkheid van Phusis. Deze kleinschalige horecavoorzieningen sluiten nauw aan bij de dagbestedingsactiviteiten.

Officiële doop Phusis sloep

Op vrijdag 25 april 2014 werd aan de kop van de Vaart in Assen de Phusis|VVV boot officieel gedoopt door wethouder Maurice Hoogeveen. Deze boot is door bewoners van Phusis helemaal opgeknapt.

Wilt u ook gebruik maken van de sloep, dan is deze te boeken via onze locatie De Haven van Kloosterveen, bereikbaar via telefoonnummer 06 - 46 08 07 07.